YILDIZ BABA TÜRBESİ KOMPLE YENİLENİYOR

Türkoğlu İlçesi Şekeroba Mahallesi sınırlarında 1200 rakımlı Yıldız Dede tepesinde bulunan ve Malik Bin Ejder gibi, Ukkaşe Hazretleri gibi, sahabelerden olan ‘Yıldız Dede Türbesi’nin çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı çalışmalarına başlanıldı.

Yıldız Dede Türbesini yerinde inceleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Şekeroba Mahallemiz sınırlarında, 1200 rakımlı Yıldız Dede tepesinde bulunan ve Malik Bin Ejder gibi Ukkaşe Hazretleri gibi sahabelerimizden olan Yıldız Dede Türbesi’nin çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı çalışmalarına start verdik.

Yıldız Dede tepesindeyiz. Burada Malik Bin Ejder gibi, Ukkaşe hazretleri gibi sahabeden yatan bir mezar var. Daha önceleri gelişi güzel türbe haline getirilmiş. Yaklaşık 5,6 dönüm alan üzerinde yeni projelerimizle Yıldız Dede Türbesinin, çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanı projesini faaliyete geçiriyoruz. İnşallah 2 ay gibi süre içerisinde burayı, Şekeroba’lı vatandaşlarımızın ve bölge halkının inanç turizmi olarak hizmetine sunacağız.Aynı zamanda etrafında Dedeler Mahallemizde soğuk suyuyla ve tadıyla bölgenin en güzel sularından biri olan yıldırcın bölgesinde de çevre düzenlemesine ve parka başladık.

Yine daha önceden söz verdiğimiz yukarı Şekeroba dediğimiz, asıl Şekeroba’lılarımızın ata dede yurdu olduğu merkez Şekeroba’ daki  Ardıç’lı rekreasyon projemiz var. Yani bu 2 aylık süre içerisinde Şekeroba ve Dedeler bölgemizde 3 tane rekreasyon projemiz var. İnşallah bunları bu sürede bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Daha önce biliyorsunuz Türkoğlu merkezde 500 dönüme yakın park çalışması yapmıştık. Bu dönem inşallah kılcal damarlara kadar mahallelerimize kadar inip vatandaşlarımızın parkları ayağına kadar getireceğiz.”  dedi.