TÜRKOĞLU MECLİSİ’NDEN AZERBAYCAN’A TAM DESTEK

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında Azerbaycan şehitleri ve tüm şehitler için dualar edildi, Ermenistan ise kınandı. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısı, Türkoğlu Belediye meclis salonuna ilk olarak Türkiye ile Azerbaycan bayrağı asıldı. Azerbaycan şehitleri ve tüm şehitler için Fatiha okundu ve dualar edildi. Saldırının ilk gününden bu yana Azerbaycan halkına tam destek veren Belediye Başkanımız Osman Okumuş ve meclis üyeleri, Ermenistan’ın saldırılarını öfke ve şiddetle kınadı. Sonrasında ise meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Öncelikle kardeş ülke Azerbaycanlı kardeşlerimize muzafferiyetler diliyorum diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Türkoğlu Belediyesi olarak savaşın ilk gününden itibaren duyarlılık göstererek, hüzünlerine ve neşelerine ortak olmak amacıyla esnaf arkadaşlarımıza Azerbaycan ve Türk bayrakları dağıttık. Fatih Sultan Mehmet Han camiinde mevlit okuttuk.

‘İki Devlet Bir Milletiz’

Biz, Azerbaycan’la iki Devlet, bir Milletiz. Cumhurbaşkanımızda Her zaman da elinden gelen bütün gayretleri tüm dünya mazlumlarına olduğu gibi kardeşlerimize de göstermiştir. Cumhur ittifakının diğer lideri olan Dr. Devlet Bahçeli’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi her zaman bu konuda dik durmuştur. Dünya da mazlumlara destek veren birinci ülkeyiz. Azerbaycan’ın 1992 de kaybettiği Karabağ’ı inşallah 28-29 yıl sonra tekrar kazanıp Karadağ’ın bağrına Azerbaycan o bayrağı tekrar dikerler. Orada savaşan askerlerimize bir nevi moral olması hasebiyle Türkoğlu Belediyemiz, bütün meclis üyelerimizle birlikte onlara manevi desteklerimiz sunuyoruz. Tüm Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum, diyerek konuştu.