TÜRKOĞLU BELEDİYESİ, İZMİR İÇİN TEK YÜREK

Türkoğlu Belediyesi tarafından, depremzedeler için “İzmir Üşürse, Türkiye Üşür” sloganıyla, battaniyeler, (kız-erkek) yeni doğan çocuk paketleri, hijyen setleri ve kışlık kıyafetler olmak üzere toplamda 5 bin parça yardım malzemesi gönderildi.

Belediye Başkan Osman Okumuş, yapmış olduğu yazılı açıklamada; Merkezi, Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası bölge halkına destek olmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Valiliğince depremden etkilenenler için “Türkiye, İzmir için tek yürek” kampanyasına destek olmak adına “İzmir Üşürse, Türkiye Üşür” sloganıyla çalışma başlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“İzmir’de yaşanan deprem felaketi, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de derin üzüntüyle karşılandı. Yaşanan felaketin ardından bölge halkı için ne yapabiliriz düşüncesiyle böyle bir kampanya başlattık. Hızlı bir şekilde hazırlıklarımızı tamamlayıp ağırlaşan kış şartlarını da göz önünde bulundurarak ilk etapta bölgeye battaniye, yeni doğan çocuk paketleri, hijyen setleri ve kışlık kıyafet desteği sağlamaya karar verdik.

İzmirli kardeşlerimizle aramızda mesafeler olsa da bu yardımlarla Türkoğlu’ndan İzmir’e bir bağ kurmuş oluyoruz.”

Koronavirüs salgını nedeniyle bölgede maske, kolonya ve hijyen malzemelerine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Okumuş, bu kapsamda hijyen malzemelerini de temin ettiklerini ifade etti.

Bu zor günlerinde İzmir halkının yanında olduklarını belirterek, ölen kardeşlerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza da başsağlığı temennilerimi iletiyorum, diyerek konuştu.

Malzemelerin araca yüklenmesinin ardından Kahramanmaraş Valiliğine teslim edilmek üzere Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş’a teslim edildi.

Bu güzel çalışmalarından dolayı Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a ve ekibine teşekkür eden, Kaymakam Saltaş, bizlerde bu yardımları alarak Valiliğimiz aracılığıyla İzmir’e ulaştıracağız ve oradan da İzmirli vatandaşlarımız istifade edecek, diyerek konuştu.