TÜRKOĞLU BELEDİYESİ GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş öncülüğünde, Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara Aşure ikramı etkinliği düzenlendi.

Türkoğlu Belediyesi tarafından eş zamanlı olarak, ilçe merkezindeki tüm camilerde ve Beyoğlu, Şekeroba, Kılılı ve Yeşilyöre Mahallelerindeki merkez camilerin yanı sıra, Türkoğlu Meslek Yüksek Okulunda ve Yavuz Selim Ortaokulunda aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş şu açıklamalarda bulundu; “Muharrem Ayı vesilesiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz aşure etkinliğimize büyük özen göstermeye devam ediyoruz. Aşurenin sadece bir yemek olmadığını aynı zamanda birlik, beraberlik ve bereketin sembolü olduğunu çok iyi biliyoruz. Her zaman bu anlayışı benimseyen ve bu anlayışı herkese anlatmaya çalışan biri olarak, bundan sonra da Muharrem Ayında aşure etkinliklerimize ayrı bir önem vererek organize etmeye devam edeceğiz.

Muharrem ayında tutulan oruçları ve yapılan tüm ibadetleri Allah kabul etsin” dedi.