DOMUZTEPE HÖYÜĞÜNDEKİ KAZILARDA BULUNAN MÜHÜRLER İLGİ ODAĞI OLDU

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile birlikte, Türkoğlu İlçesi Kelibişler Mahallesinde tarihi 9 bin yıl öncesine ait Domuztepe Höyüğünde çıkarılan tarihi eserleri birlikte incelediler.

TRT Muhabirine ve Anadolu Ajansına açıklamalarda bulunan Başkan Okumuş; “Tarihi 9 bin yıl öncesine dayanan Domuztepe’de yapılan kazılar geçmişimize ışık tutuyor. Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe 12000 yıl öncesine ait, Domuztepe ise 9000 yıl öncesine ait. Amacımız bu kazı çalışmalarını destekleyerek kazı alanının üzerinin kapatılıp turizme kazandırmak, Türkoğlu’muzu ve Kahramanmaraş’ımızı en güzel şekilde dünyaya tanıtmak. Biz Türkoğlu Belediyesi olarak kazı ekibinin her zaman arkasındayız. 23 yıl önce başlayan kazı çalışmalarında emeği geçen herkese özellikle de son 5 yıldır kazı başında bulunan değerli İl Kültür ve Turizm Müdürümüze teşekkür ederim.” dedi.