BELEDİYE BAŞKANIMIZ OSMAN OKUMUŞ’UN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Dünyanın en değerli mesleklerinden olan öğretmenliğin, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başında geldiğini kaydeden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş bilgilerin öğrenilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öğretmenlerin çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti.
Başkan Okumuş; Öğretmen eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde eğitimin büyük bir rol oynadığına hiç şüphe yoktur. Yaşamın her döneminde eğitim öğretime büyük bir gereksinim bulunmaktadır. Bu kutsal görevi sürdüren, bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlere, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına, büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizin geleceğinde önemli görevler üstlenen öğretmenlerimiz hepimizin baş tacıdır

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev, toplumsal ve bireysel anlamda bütün özeni hak etmektedir. Karanlığa meşale olarak çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmesinde sonsuz emek harcayan; zor şartlar altında dahi olsa ülkemizin her köşesinde özveri, sabır, emekle görevlerini özenle yerine getirmeye çalışan, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

23800084_1515256071921372_1286305989421891851_o