BAŞKAN OKUMUŞ’KADIN’ HEM TOPLUMUN, HEM AİLENİN TEMELİDİR

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Okumuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verenidir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız.

Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Türkoğlu Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artırarak devam edecektir.

Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda, hukuki ve toplumsal alanda atılan adımlarla kadınlarımız demokratik ve sosyal haklarını kazanmalarının yanı sıra sahip oldukları yüksek erdem ve sorumlulukla geleceğimiz için bizlere umut ve güven vermektedir. Özellikle, AK Parti iktidarı ve hükümetleri döneminde Türkiye’de kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler umut vericidir. Hükümetlerimiz tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen siyasi, ekonomik ve kültürel reformların ardından Kadınlar Günü, ülkemiz kadınları için daha anlamlı hale geldi.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, aileleri ile birlikte huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.

28947369_1618307588282886_4131379159689192742_o