Başkan Okumuş Okullar Arası Oryantirinğ Yarışmasına Katıldı

13-19 Ekim Geleneksel hale gelen Amatör Spor Haftası münasebetiyle düzenlenen spor dallarından okullar arası Oryantirinğ yarışması gerçekleştirildi.

23 Nisan Parkında düzenlenen programa Kaymakam Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, Garnizon Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Sebahhin Öztırpan,daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programın amacı; Geleneksel hale gelen Amatör Spor Haftası kutlamalarında organize edilen spor branşlarından olan, harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan Oryantirinğ, arazi koşullarında göre genellikle ormanlık alanlarda yapılması tercih edilmektedir.Çoğu ülkelerde federasyonlar halinde örgütlenmiş ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Programa katılan Başkanı Okumuş, İlçemizde her branş da amatör spor faaliyetlerini geliştirmek için gerekli itina ve özen göstererek yapılan bu programda emeği geçen tüm temsilcilere, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.