BAŞKAN OKUMUŞ, AFETZEDELERİN YARDIMINA YETİŞTİ

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, aşırı yağmur yağması sebebi ile toprak kayması sonucu zarar gören Dedeler Mahallesindeki vatandaşların yardımına koştu.

Türkoğlu ilçesinde aşırı yağan yağmur sebebi ile Dedeler Mahallesi’nde maddi hasara yol açtı. Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş, Dedeler mahallemizde aşırı yağmur sebebi ile toprak kayması sonucu oluşan yerleri inceleyerek, doğal afetten dolayı evlerine giremeyen ailelerinde 7/24 her an yanında olduğunu belirterek konaklama gibi acil ihtiyaçlarının giderilmesi talimatını verdi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Bugün Türkoğlu ilçemizin en güzel mahallelerinden bir tanesi olan Dedeler Mahallemizdeyiz.

Burası dik yamaçların olduğu coğrafi şartların zor olduğu bir mahalle, onun içinde evlerimiz eski kerpiç evler. Yamaçlara yapılmış, yaklaşık bir haftadır yağan yağmurlar neticesinde toprak yumuşamış ve toprak kayması olmuş. Şuanda muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla beraber burada incelemelerde bulunduk. AFAD’dan görevli arkadaşlarımız geldi şu anda raporlarını hazırlıyorlar.

Burada ki evlerin içerisinde oturan vatandaşlarımızın can güvenliği için emin yerlere, güvenli yerlere taşındı. Şu anda bu evler boşaltıldı, inşallah Belediyemiz ve AFAD ile birlikte, vatandaşlarımızın bu fiziki olarak evlerinde kalabilecekleri ortamları sağlamak için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Dedeler halkımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Herhangi bir can kaybı olmaması bizleri sevindirdi.” dedi.