5. Uluslar arası Kısa Şalvar Festivali

İlçemiz Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksinde düzenlene Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası müsabakaları tamamlanırken, Ferhat Birinci’yi uzatmalarda sayı farkıyla yenen Halil Hopur başpehlivanlığı elde etti.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Türkoğlu Belediyesi tarafında organize edilen Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen 5. Uluslar arası Kısa Şalvar Güreş Festivaline, Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Çeçenistan ‘dan 360 sporcu katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, uluslararası organizasyon haline gelen ve geleneksel Türk sporlarının dalı olan’kısa şalvar’ güreşlerini yaşatma adına önemli bir hizmet olduğunu belirti.

Kaymakamı Serdar Kartal ise şampiyonanın bölgeye hareketlilik ve canlılık getirdiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, “Ata sporu olan güreş bizlerin en iddialı olduğu spor dalıdır. Yeni sporcularımızın yetişmesi ve ülkemizi temsil etmesi için umarım bu tür organizasyonlar artarak devam eder” dedi.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye girenlere Abdussamet Timurbanga, Emirhan Gizir, Furkan Gizir, Şevki Öztürk, Ahmet Kaş, Muhammet Kılıçsallayan, Gökhan Zorba, Ali Karaboğa, Sefa Aksoy, İsmail Bulut, Fırat Binici ve İsa Göçen’e ödülleri verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç “Güreş Ağası” seçildi. Erkoç’a ağalık tespihini geçen dönemin ağası eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından verildi.