2.ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI TÜRKOĞLU’NDA BAŞLADI

Türkoğlu Belediyesi tarafından, geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Çalıştayı sempozyumunun bu yılda ikincisi gerçekleştiriliyor.

Rusya, Gürcistan, Bulgaristan ve ülkemizin birçok şehrinden toplamda 17 resim sanatçısının katılımı ile bugün başlayan Sanat Çalıştayına yoğun katılım gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini, Türkoğlu ilçesi Derviş Paşa Parkında doğal ortamda halkla iç içe gördükleri güzellikleri tuvallere yansıttılar.

Resim sanatçılarının tuvallerine yansıttıkları sanat eserleri 2.Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalinde vatandaşlara sergi olarak açılacak.

Bizler Belediyemiz ve ilçemiz olarak sanata ve sanatçıya her zaman önem veriyoruz diyerek konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “ Her zaman için sanatta öncü olmaya devam edeceğiz.
Buraya çeşitli ülkelerden ve illerden gelen resim sanatçıları ilimizin ve ilçemizin tarihi yerlerini resimleyerek hem sanatı hem de tarihimizi vurgulamışlardır. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere tüm içtenliğimizle destek veriyoruz, bundan sonrada devam edecektir. Kültür ve sanata ilgi duymak herkes için önemli, artık uygar ve medeni bir insanın nefes almak kadar ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Tüm çalışma yapacak olan sanatçılara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
TOKİ mevkindeki Derviş Paşa Parkında sürdürülen Sanat Çalıştayı halka açık olup, tüm sanatsever vatandaşlarımız davetlidir, diyerek konuştu.